Mehmetcik İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: İstanbul Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu; ülke coğrafyasında küçük, gönül coğrafyasında büyük kalplerin istikamet çizdiği, muasır medeniyetlerin ötesinde bir ufuk ile vatan sathına yayılmış ve bilgi, beceri ve yeteneklerine ölçü konulamayacak bireyler yetiştirir.

Misyon: İstanbul Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu; Milli Eğitim Bakanlığı Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık Projesi´nin etkin bir paydaşı olarak daima geleceği görebilen, geçmişinden ders çıkarıp geleceğe emin ve hızlı adımlarla koşan, karşılaştığı engelleri bilgi ve beceri ile aşabilen, takım çalışmasından zevk alabilen, mutlu, umutlu, sağlıklı, canlı, heyecanlı, vatanını, milletini ve bayrağını canından çok seven nesiller yetiştirme misyonunu üstlenmiştir.

Başarılar: Arel Eğitim Kurumları, Aktif Deney Yarışması, İstanbul İl Birinciliği Güngören Belediyesi, Geri Dönüştürülebilir Atık Toplama Yarışması, Güngören İlçe Birincilik Türkiye Gençlik Vakfı, Münazara Yarışması, Birincilik MEB Din Öğretimi Genel Müdürülüğü, Kalite Takip Sistemi Faaliyetleri, İstanbul İl Birincilik Güngören Belediyesi, Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması, Güngören İlçe İkinciliği Okulumuz Temiz Projesi

Saatler: 09.00 - 15.00
Isınma: Merkezi Sistem (Doğalgaz)
Servis Bilgisi: Özel Servis İşletmeciliği
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2022 LGS ölçeğinde 47/118 öğrenci Anadolu Lisesi Programlarına yerleşmiştir. Tüm öğrencilerimiz bir üst programda örgün eğitimlerine devam etmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okul Erkek Futbol Takımı, Okul Erkek Basketbol Takımı, Okul Bayan Voleybol Takımı
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 Paydaşı
Proje Çalışmaları: MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık Projesi, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil (İngilizce) Programı

Telefon - 90 (212) 539 52 60

WEB - https://istanbulmiho.meb.k12.tr

Adres - Merkez, Abdi İpekçi Cd. Nu. 20/1, 34164 Güngören/ İstanbul

Öğretim Şekli :Normal Eğitim

Yerleşim Yeri - Okulumuzun yeniden yapılmak üzere yıkılmış olması sebebi ile Güngören İzzet Ünver Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul hizmet Binası B Blok´da Eğitim - Öğretim Faaliyetlerine devam etmektedir.

Adres - Merkez, Abdi İpekçi Cd. Nu. 20/1, 34164 Güngören/ İstanbul

Ulaşım T1 Tramvay (Akıncılar Durağı)

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezine, İl Merkezine 5km